
Motocositoarea perfecta pentru gradina ta
Motocositoarea perfecta pentru gradina ta
Casa si gradina
Daca esti fericitul posesor al unui petec de pamant cu verdeata , atunci cu siguranta stii ca va fi nevoie sa ii acorzi atentie deosebita. Pentru a avea mereu o gradina frumoasa , este nevoie fii la curent in permanenta in privinta echipamentele si uneltelor destinate gradinaritului.
De exemplu Motocositoarea
Poate va intrebati de ce trebuie sa ne gandim tocmai la motocositoare? He he , coasa manuala o mai gasim probabil doar la muzeul satului. Apoi cu siguranta vezi ramane confuzi cand pe piata veti gasi motocositoare de umar , masini electrice de tuns iarba , trimere , tractoare de tuns iarba etc.
Dar fiecare unealta are rolul ei . O motocositoare de umar pe benzina este recomandata pentru suprafete medii , un trimer electric este bun pentru tuns iarba de printre trandafirii din fata verandei , iar un tractor.. ei bine doar cuvantul tractor te face sa intelegi la ce este bun.
Dar aici vom vorbi putin despre motocositoarele de umar pe benzina . luand ca reper chiar un produs Kraft&Dele. si anume motocositoarea de 5.2CP KD10600.
Ar fi util pentru voi sa tineti cont de cateva criterii la achizitia unui astfel de echipament
SUPRAFATA PE CARE O AVEM DE LUCRAT – FACTORUL ESENTIAL IN ALEGEREA UTILAJULUI
Atunci cand te-ai decis sa achizionezi omotocositoare pentru a tunde iarba din gospodarie, este esential sa stii cat de mare este suprafata pe care o vei avea de lucrat. Desi motocositoarea este un utilaj eficient, capabil sa taie atat iarba cat si buruienile din gradina, este recomandat sa o folosim pe suprafete mai mici de 500 mp.
Atunci cand suprafata de lucru este mai mare de 500 de mp, eficienta scade, iar lucrul cu aceasta devine obositor. Daca insa te confrunti cu o suprafata mare, ar fi bine sa alegi o masina de tuns iarba .
Odata ce ai descoperit ca motocositoarea de umar este alegerea perfecta pentru nevoile tale, putem sa analizam principalele caracteristici ale acesteia cum ar fi: tipul de combustibil, puterea, sistemul de taierea, latimea de taiere.
MOTOCOSITOAREA DE UMAR – BENZINA SAU ELECTRICA
In functie de marimea gradinii si a tipului de vegetatie, avem 2 optiuni din care putem alege: motocositoare pe benzina si motocositoare electrice.
Motocositoarele pe benzina se bucura de o putere sporita in fata celor electrice, se poate lucra un timp mai indelungat cu ea si va face fata unei gradini cu vegetatie bogata, deasemenea sunt si mai confortabile de utilizat(nu sunt limitate de fir). Aceste motocositoare necesita o ingrijire mai atenta, deoarece au nevoie atat de combustibil, cat si de ulei.
Motocositoarele electrice nu sunt la fel de puternice ca cele pe benzina, insa sunt mai usor de intretinut, sunt mai usoare si sunt prietenoase cu mediul inconjurator. Marea majoritate a motocositoarelor electrice sunt cu fir, deci trebuie sa fi mereu conectat la o sursa de energie electrica, insa exista si motocositoare cu acumulatori.
PUTEREA MOTORULUIPuterea motorului , va putea satisface nevoile dumneavoastra in functie de suprafata de lucru..
Este bine de stiut ca la motocositoarele electrice, puterea este exprimata in wati (W), iar la cele pe benzina in cai putere.(CP). Veti avea nevoie pentru o suprafata de aproximativ 150 mp , o cositoare electrica de minim 1000W sau o motocositoare de 2CP.
Modelul KD10600 cu un motor in doi timpi de 5.2CP ar trebui sa satisfaca pe cei mai multi dintre voi.
SISTEMUL DE TAIERE
Sitemul de taiere al motocositoarele poate fi: cu fir de nylon, cutite , lame , discuri..
Taierea cu lame sau discuri necesita un motor rezistent si este destinat taierii de vegetatie foarte deasa si lemnoasa. Este destul de greu sa tunzi un gazon perfect cu asa ceva . Aici intervine firul de nylon , cu care dupa putina practica devii chirurg.
Doar ca modelul KD10600 este prevazut cu un tambur cu fir de nylon autoreglabil si disc de taiere pentru situatiile mai complicate.
In plus pachetul contine si 3 recipiente cu ulei de amestec pentru motorul in 2 timpi.
LATIMEA DE TAIERE
Latimea de taiere a motocositorii este direct raspunzatoare de timpul in care vei termina treaba. Cu cat latimea de taiere este mai mare, cu atat motocositoarea va avea un randament mai ridicat. Latimea de taiere este exprimata in cm, in general motocositoarele au o latime de taiere ce variaza intre 20 si 35 de cm.
CONCLUZIE
Este deosebit de important sa analizezi cu atentie aceste caracteristici cand doresti sa achizitionezi o motocositoare. Motocoasa aleasa de tine trebuie sa faca fata tuturor obiectivelor, sa nu fie foarte grea pentru a putea fi manevrata cu usurinta, sa aibe manere si hamuri pentru a lua din greutatea de pe umeri, manere ergonomice. Siguranta in utilizare este importanta, recomandam ca pe perioada cositului sa purtati ochelari de protectie.